31.12.2021

Zapraszamy na klimatycznego Sylwestra z francuską nutą!

Pragniemy uczcić ten szczególny wieczór powitalnym koktajlem, który będzie stanowić wstęp do wyjątkowych doznań muzycznych w wykonaniu Doroty Lulki w repertuarze Edith Piaf po polsku.

Utwory ikony francuskiej piosenki pojawią się w rewelacyjnych interpretacjach charyzmatycznej artystki, której akompaniować będzie utalentowany Paweł Nowak na swoim akordeonie. To na pewno gratka dla miłośników muzyki francuskiej, piosenki aktorskiej, a także dla wszystkich chcących rozpocząć Nowy Rok w niecodzienny sposób, ze smakiem i ze sznytem.

Na kontynuację wieczoru zaprosimy Państwa do naszej restauracji, gdzie niecodzienne połączenia smakowe spotęgują wrażenia estetyczne i artystyczne. Szef kuchni Marcin Popielarz skomponował specjalnie na tę okazję 9-daniowe menu degustacyjne. Całość poprowadzi Państwa w niezapomnianą podróż... 

Program:

19.30 20.00 powitalny kieliszek szampana z lekkimi canapés
20.00 21.00 koncert Edith Piaf po polsku
21.00 24.00 Kolacja Degustacyjna
24.00 Toast Noworoczny

Sylwestrowe Menu Degustacyjne

amuse-bouche I
kasza gryczana z wędzonym masłem i kiszonym ogórkiem

snack I
wędzona troć fiordowa z białą rzodkwią i jarmużem

snack II
ogon wołowy w ketchupie z derenia

przystawka
królik faszerowany porem i suszoną śliwką

zupa
krem z borowików / raviolo z plastycznym żółtkiem

intermezzo
lody z korzenia tataraku

danie główne
przepiórka faszerowana kaszubską leberką / buraki z czarnym bzem

deser
tarta z maliną moroszką / lody z kwaśnej śmietany

petits fours
piernik z pigwowcem / beza z hibiskusem i ricottą

cena: 700 zł / os.

Podana cena zawiera wodę oraz opłatę serwisową.

*Menu wegańskie dostępne jest na życzenie.

Do menu polecamy wine pairing stworzony przez naszego sommeliera. To dzięki dobranym przez niego wybornym francuskim winom, ten wieczór będzie jeszcze bardziej wyjątkowy.

Selekcja win
cena: 350 zł / os.
(4 x 150 ml, 1 x 75 ml)



Do zobaczenia o północy w Paryżu w Białym Króliku!

Rezerwacja: recepcja@quadrille.pl , +48 58 351 03 00